* przygotowanie surowca do wyrobu
* otrzymywanie oleju surowego
* rafinacja oleju surowego- usuwanie śluzów, odkwaszanie, odwadnianie, bielenie.
PROCES RAFINACJI.
* odśluzowanie- usuwanie śluzów i innych zanieczyszczeń, białek,
*odkwaszanie- usuwanie wolnych kwasów tłuszczowych i pozostałych śluzów.
* bielenie (odbarwianie)- usuwanie barwników oraz substancji, nieprzyjemnych zapachów oleju.
OLIWA- olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i zapachu, posiada najniższą liczbę jodową spośród olejów jadalnych.
Otrzymywany jest owoców drzew oliwkowych.
Do celów
· spożywczych oliwa wytłaczana jest z miąższu,
· technicznych oliwa wytłaczana jest z nasion
Oleje otrzymujemy z:
Awokado, brzoskwini, dyni, kokosu, dzikiej róży, grejpfrutu, migdałów, orzechów włoskich, oliwek, palmy
Olej rzepakowy jest najlepszy do smażenia.
Casinos In Tennessee Are On Track To Allow - JT Hub
OdpowiedzUsuńGambling 진주 출장샵 companies are also set to 대구광역 출장샵 begin 동두천 출장샵 offering sports betting and virtual reality casino games at 의정부 출장안마 select locations across 김포 출장샵 the state, including